تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت

۳ دستور محسنی اژه‌ای درباره اعمال ماده ۴۷۷

۳ دستور محسنی اژه‌ای درباره اعمال ماده ۴۷۷ رئیس قوه قضائیه ادامه صدور آراء و احکام خلاف بیّن شرع به صورت متوالی از سوی برخی شعب و قضات را امری غیرقابل پذیرش دانست و به حجت‌الاسلام رحیمی معاون قضایی، ۳ دستور مشخص را در این زمینه صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 31
کد خبر: ۱۲۰۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه پیشاپیش حلول ماه پرفضیلت رجب را تبریک گفت و همه مسئولان قضایی و آحاد مردم را به غنمیت شمردن ایام این ماه پرخیر و برکت که از دروازه‌های ورود به ضیافت‌الله است، توصیه کرد.

رییس قو قضائیه همچنین با گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر، دهه تجدید یاد‌ها و خاطره‌های دوران شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: وقوع انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در عصر سلطه دو قطب و بلوک غربی و شرقی و استیلای آن‌ها بر همه مردم دنیا، از آیات و معجزات الهی بود که برای سیاستمداران و انسان‌های مدعی، قابل باور نبود، اما این مهم با اتکال به خداوند و دین و اعتماد به مردم دین‌باور ایران اسلامی، محقق شد.

رئیس عدلیه در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به سفر اخیر هیئت عالی قضایی به استان خراسان رضوی و دستاورد‌ها و مصوبات این سفر، با تاکید بر اینکه حرف بدون عمل، خاطر مردم را مکدّر می‌کند، بیان داشت: همه مسئولان قضایی در حوزه‌ها و بخش‌های گوناگون که در جریان سفر به استان خراسان رضوی به شهر‌ها و مناطق مختلف این استان سفر کردند و از نزدیک با مسائل و مشکلات مبتلابه آشنا شدند، با فوریت و جدیت در جهت رفع این مسائل و مشکلات گام بردارند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه به چند نمونه از مسائل و مشکلات برجسته موجود در استان خراسان رضوی که در جریان سفر هیئت عالی قضایی به این استان مطرح شد، اشاره کرد و مشخصاً به مسئولان قضایی درخصوص رفع مسائل مرتبط با معادن سنگ آهن سنگان در شهرستان خواف و همچنین حل و فصل اختلاف شهرداری مشهد و ارتش پیرامون عملیاتی‌سازی طرح تفصیلی انتقال پادگان مشهد به خارج از شهر، تاکیدات مؤکدی به عمل آورد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به سفر خدائیان رئیس سازمان بازرسی به شهرستان خواف و بازدید وی از معا‌دن سنگ آهن منطقه سنگان، بر حل و فصل سریع مشکلات و مسائل این معادن در حوزه‌های مختلف اعم از زیست‌محیطی، پروانه بهره‌برداری معادن، وضعیت واگذاری آن‌ها و نحوه تعیین قیمت محصولات معدنی، تاکید کرد و گفت: انتفاع مردم شهرستان خواف از مزایای معادن سنگ آهن سنگان با توجه به مشکلات و مزاحمت‌هایی که به واسطه فرآیند استخراج و بهره‌برداری از این معادن برای آن‌ها ایجاد می‌شود، ضروری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه به موضوع بلاتکلیفی جابجایی پادگان مشهد پس از ۱۲ سال و اختلافاتی که در این زمینه میان ارتش و شهرداری مشهد وجود دارد اشاره کرد و به حجت‌الاسلام پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح مأموریت داد با فوریت و جدیت موضوعات ناظر بر عملیاتی‌سازی طرح تفصیلی انتقال پادگان مشهد به خارج از شهر و اختلافات موجود در این رابطه را مورد رسیدگی و حل‌وفصل قرار دهد.

رئیس قوه قضائیه همچنین شاهرخیان معاون مالی و پشتیبانی دستگاه قضا را نیز مأمور کرد تا موضوع تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز منابع و امکانات دادگستری کل استان خراسان رضوی را به صورت جدی و مستمر پیگیری کند.

مقوله اعمال ماده ۴۷۷، موضوع دیگری بود که در جریان نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای مطرح شد و رئیس عدلیه در همین رابطه، ادامه صدور آراء و احکام خلاف بیّن شرع به صورت متوالی از سوی برخی شعب و قضات را امری غیرقابل پذیرش دانست و به حجت‌الاسلام رحیمی معاون قضایی، ۳ دستور مشخص را در این زمینه صادر کرد.

«عدم پذیرش درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷ که متضمن و دربرگیرنده استدلال قاضی صادرکننده رأی نباشند»، «اعلام فهرست تفکیکی میزان وصول و پذیرش درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷» و «ارائه آمار و مشخصات ناظر بر شعب و قضاتی که بیشترین درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷ مربوط به آن‌ها می‌باشد»؛ از جمله دستورات مشخص رئیس عدلیه به معاون قضایی بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بر همین اساس با اشاره به اهتمام خود جهت جمع‌بندی و اتخاذ تصمیم ویژه پیرامون نحوه تمشیت امور درخصوص ماده ۴۷۷ در سال آتی، برای معاونت قضایی جهت اجرای دو مأموریت «اعلام فهرست تفکیکی میزان وصول و پذیرش درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷» و «ارائه آمار ناظر بر شعب و قضاتی که بیشترین درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷ مربوط به آن‌ها می‌باشد» تا ۱۵ اسفند سال جاری، مهلت تعیین کرد.

«نحوه نقل و انتقال زندانیان» دیگر موضوعی بود که رئیس عدلیه در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه بدان اشاره کرد و با تاکید بر عدم تاثیرپذیری مسئولان امر از فضاسازی‌هایی که در رابطه با موضوع زندان و زندانیان صورت می‌گیرد، بر اجرای ضوابط و دستورالعمل‌های قانونی و صحیح در این رابطه و اصلاح آن دسته از دستورالعمل‌های دارای ایراد، تصریح کرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مفاد مطرح در مواد ۵۱۳ تا ۵۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری درخصوص موضوعات ناظر بر زندان و زندانیان به مسئولان امر در سازمان زندان‌ها، دادگستری‌ها و دادستان‌ها پیرامون اعمال نهایت دقت و احتیاط در امر نقل و انتقال زندانیان تاکید کرد و به آن‌ها دستور داد که در اجرای این موضوع، شاخصه‌هایی نظیر «ضرورت انتقال»، «زمان انتقال»، «چگونگی انتقال» و «انگیزه انتقال» را مدنظر قرار دهند.

رئیس عدلیه همچنین به رئیس سازمان زندان‌ها و مسئولان این حوزه تاکید کرد که مقوله طبقه‌بندی زندانیان و جداسازی آن‌ها به تفکیک سن و نوع جرم را تا حد ممکن پیش ببرند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار